Uudised

VI Toiduainetööstuse aastakonverents Jätkusuutlik toiduainetööstus
24 aprillil korraldab Toiduliit Radisson Blue Olümpia konverentsikeskuses VI aastakonverentsi teemal “Jätkusuutlik toiduainetetööstus” Registreeru siin

Eesti Leivaliidu presidendina jätkab Uno Kaldmäe
Täna Viljandis toimunud Eesti Leivaliidu üldkoosolekul tunnustasid liikmed liidu presidendi ja juhatuse tööd ja valisid ühehäälselt teiseks ametiajaks ametisoleva juhatuse jätkama alustatud tegevusi Leivaliidu pikaajalises arenguperspektiivis. Liidu presidendina jätkab Uno...

Valiti Eesti parim Pagaritoode ja Kondiitritoode 2012
Tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2012 esimesel hindamispäeval degusteeriti kala-, pagari-, kondiitritooteid, kastmeid ja magustoite. Parimaks pagaritooteks on täisterajahuga rukkileib Leibö ASilt Leibur, parimaks kondiitritooteks valiti ASi Marmiton suvine piparkook apelsinitükkidega. Parima...

TTÜ ja Leiburi koostöös valmivad uute kodumaiste maitselisanditega leivatooted
12. jaanuaril 2012 sõlmisid Tallinna Tehnikaülikool ja Leibur AS ulatusliku koostööleppe. Koostöövaldkonnad on seotud leivatoodete täiustamisega kodumaiste maitselisanditega, toodete kiudainete parameetrite määramisega ning õppetööd puudutavate küsimustega, samuti pakub Leibur Tehnikaülikooli...

Eesti Leivaliidu hõbedane teenetemärk nr.1
15. detsembril autasustas Eesti Leivaliit liidu asutajaliiget Neeme Raigi 75 juubeli puhul Eesti Leivaliidu hõbedase teenetemärgiga. Neeme Raig on olnud pikka aega Leivaliidu president (1989-1994, 2002-2010). Neeme Raig on AS...

Aasta pagar ja kondiiter 2011
Tallinna Toidumessi 2011 teisel päeval selgusid Eesti kondiitrite ja pagarite meistrivõistluste parimad tiitlile Aasta kondiiter ja Aasta pagar. Aasta kondiiter 2011 on Jana Kimmel, AS Pihlaka. Teise koha saavutas Häili...

Aasta noorpagar ja noorkondiiter 2011
Tallinna toidumessi raames võistlesid 3 novembril noored kondiitrid ja pagarid. Tiitliga Aasta noorpagar 2011 pärjati Tatjana Kargarets ja Merilin Konrad Tartu Kutsehariduskeskusest ja Aasta noorkondiiter 2011Tamara Moldon Narva Kutseõppekeskusest. Lisainfo...

Leivaseminar
4. oktoober – LEIVASEMINAR Leivaseminar toimub Eesti koolide, lasteaedade ja söögikohtade toitlustusjuhtidele, kus esinevad leivatootjad, teadlased ja eksperdid. Leivakonverents toimub Tallinna Teeninduskoolis aadressil Majaka 2. Leivaseminari programm, teemad ja esinejad: Kell...

Üleriigilise leivanädala “Leiba ei asenda” üritused
3. – 9. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel XIV korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on “Leiba ei asenda”. Leivanädalal on välja kujunenud kindlad traditsioonid ja rituaalid, millest paljud toimuvad sellel aastal...

Eesti leiva päev
Eesti leiva päev ja sügislaat 2011 toimub 18. septembril 2011 kell 10-17 Eesti Vabaõhumuusemis Rukkileib on läbi aegade olnud eestlaste peamine toit. Meie esivanemad tundsid suure töö ja vaevaga saadud leiva...

Eestlased võistlesid Läti ja Leedu kondiitritega
8. septembril toimus Läti toidumessi “Riga Food 2010” raames Baltimaade kondiitrivõistlus, kus osales kokku seitse võistkonda Eestist, Lätis ja Leedust. Läti ja Leedu olid kumbki esindatud kolme võistkonnaga ning Eestit...

Eesti Parim Toiduaine 2011 Leiburi SAIB
Toiduainetetööstuse Aastakonverentsil kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine 2011. Eesti Leivaliidul on hea meel tõdeda, et juba kolmandat aastat järjest valiti Eesti parimaks toiduaineks pagaritoode. Seekord võitis selle tiitli Leiburi SAIB! Eesti Leivaliidu...