Tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2012 esimesel hindamispäeval degusteeriti kala-, pagari-, kondiitritooteid, kastmeid ja magustoite.

Parimaks pagaritooteks on täisterajahuga rukkileib Leibö ASilt Leibur, parimaks kondiitritooteks valiti ASi Marmiton  suvine piparkook apelsinitükkidega.

Parima toiduaine hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi õppejõud, veterinaar- ja toiduameti ning tarbijakaitse esindajad, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagoogid, ajakirjanikud ja kokad. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktor professor Raivo Vokk.
Tippkokkade žürii, kes tegutses paralleelselt toiduekspertide žüriiga, eelistasid kalatoodete ja kastmete kategooriates samu tooteid, ent pagaritoodetes hinnati kõige kõrgemalt AS Halliku Hagari rukkipatja, kondiitritoodetest AS Halliku täisterakooki ning magustoitudest AS Premia Tallinna Külmhoone Mesikäpa jäätist.

 

Tagasi