ELL kutsekomisjon kuulutas 2021. a augustis välja uute pagari- ja kondiitritoodete konkursi kutseeksami toodete sortimendi rikastamiseks ja kaasajastamiseks. 

Konkursile laekus kutsekomisjonile  10 pagaritoodete pagaritoodete tehnoloogilist juhendit Tartu Kutsehariduskeskuselt ja 2 kondiitritoote tehnoloogilist juhendit Rakvere Ametikoolilt.

26. oktoobril 2021 kogunes kutsekomisjon Tartu KHKs, et hinnata pagari kutseeksami uusi tooteid. Kõigi 10 toote tehnoloogilised juhendid oli vormistanud pagar-kondiitri kutseõpetaja Lilija Suburg. Hinnatavad tooted oli valmistanud Lilija koos kolleeg Maarja Lebedeviga, kes abistas ka degusteerimise läbiviimisel.  

Hindajad kiitis heaks järgmiste pagaritoodete tehnoloogilised juhendid:

1. Burgerikukkel (15 tk)

2. Koorikleib (15 tk)

3. Sepik (2 tk)

4. Singi-sibula karask (2 tk)

5. Šampinjoni-peekonipirukad (20 tk)

6. Rosinakukkel (15 tk)

7. Soolapulk (1 kg)

8. Juustupulk (1 kg)

9. Pistaatsiapärg (1 tk)

Peale kutsekomisjoni poolt tehnoloogiliste juhendite kinnitamist pannakse need novembri lõpuks üles ELL kodulehele ja lisatakse 2022. a kevadel toimuvate pagari kutseeksami toodete nimekirja.

Järgmine kutseeksami pagari- ja kondiitritoodete konkurss on tulemas 2022. a kevadel. Vastav info saadetakse kutsekoolide valdkonna juhtidele.

Tagasi