Tallink Grupi pressiteade

10. september, 2021

Tallink otsib esmakordse konkursiga oma laevastiku pühadelauale parimat jõululeiba ja -saia

Tallink Grupp korraldab konkursi parima jõululeiva ja -saia leidmiseks Tallinki laevastiku pühadelauale.  Alates pühapäevast 12. septembrist, mil tähistatakse traditsioonilist Eesti leiva päeva, avaneb Tallinki jõululeiva ja -saia konkurss, kuhu on ligi kahe nädala jooksul oodatud osalema kõik Eesti pagaritoodete valmistajad.

Konkursiga soovib Tallink välja selgitada parima jõululeiva ning -saia, mida serveerida eelseisval jõulu- ja aastavahetuse perioodil ettevõtte Tallinnast väljuvate laevade restoranides Tallinki populaarse jõulumenüü osana. Ettevõte sõlmib konkursi võitjaga kokkuleppe parima jõululeiva ja -saia ostmiseks perioodil 1. november 2021 – 15. jaanuar 2022.

„Igal aastal on Tallinki laevadel pakutav jõulumenüü meie reisijate jaoks kindlasti aasta oodatuim, sisaldades Läänemere rahvaste traditsioonilisi maitseid, aga alati ka uusi nauditavaid jõuluroogi. Sel aastal soovime kummardusena Eesti leivale ja leivaküpsetamise rikkale traditsioonile pakkuda oma  jõululaual just Eesti osavate pagarite küpsetatud jõululeiba ja -saia, et luua meie laevadel erilist jõulutunnet ja -meeleolu. Et parimad küpsetised välja selgitada, kutsume kõiki tublisid ja osavaid Eestimaa pagaritoodete tootjaid meie konkursist osa võtma, et Tallinki laevade jõulumenüü võiks olla sel aastal veelgi erilisem ja hõrgum,“ ütles Tallink Grupi kaldakaubanduse- ja toitlustusvaldkonna juht Katre Kõvask.

Tallinki jõululeiva ja -saia konkursile oodatakse osalema kohusetundlikku tootjat, kes omab toiduseaduse kohast tegevusluba, ning toimivat enesekontrolliplaani (HACCP) süsteemi. Lisaks on konkursi tingimuste kohaselt parima pagaritoote võitja hooliv keskkonnast ning mõtleb ja tegutseb vastutustundlikult.

“Nagu Tallink on Eesti reisilaevanduse sümbol, on rukkileib üks eestlaste identiteedi sümboleid. Leib, rukkileib, on nii igapäevane, et tema puudumisest saame aru alles võõrsil olles. Oleme rõõmsad, et Tallink väärtustab ja soovib tutvustada oma laevadel Eesti leivaküpsetamise rikast traditsiooni oma rahvusvahelistele klientidele, et Eesti leiva ja meie pagarite lippu kõrgel hoida,” ütles Eesti Leiva Liidu president Uno Kaldmäe.

Konkursile oodatakse osalejatelt ühe A4-lehe pikkust esitlust, mis tutvustab osalevat Eesti ettevõtet ja konkursile pakutavaid jõulutooteid koos põhjendusega, miks just antud jõuluküpsetis on parim valik Tallinki jõululauale. Samuti on esitlusse vaja lisada, missuguses koguses on toote valmistaja konkursile pakutavat toodet valmis küpsetama ja tarnima ning orienteeruvat tootehinda. Lisainfo konkursi tingimuste kohta: https://ee.tallink.com/joululeib

Esildisi konkursil osalemiseks on võimalik saata Tallinkile kuni 24. septembrini e-posti aadressile: leib@tallink.ee.

Lisainfo meediale:

Kai-Ines Nelson
Kommunikatsiooni peaspetsialist
Tallink Grupp
Tel: +372 5568 9644
E-post: kai-ines.nelson@tallink.ee

AS Tallink Grupp on üks juhtivaid reisijateveo- ja kaubaveoteenuste pakkujaid Läänemere regiooni põhjaosas. Ettevõttele kuulub 15 alust ning see opereerib Tallinki ja Silja Line’i kaubamärkide all mitmeid Läänemere parvlaevaliine. Tallink Grupi aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil ja Nasdaq Helsingi börsil. www.tallink.ee

Tagasi