Oktoober on pudrukuu ja 10.oktoober rahvusvaheline pudrupäev.

Sel sügisel tähistatakse juba teist aastat Eestis pudrukuud toreda ettevõtmisega, kus lapsed saavad koolides, oma õpetaja juhendamisel ja terve klassiga korraga, nuputada ja katsetada oma retsepte teraviljadest.

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust toidust, eriti teravilja toitudest ning saada rohkem infot õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta. Toitumisspetsialistide arvates vajab teraviljatoitude osakaal laste menüüs suurendamist.

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless, kelle poolt on kõikidele programmis osalejatele teravilju tutvustavad õppematerjalid, retseptiraamatud, diplomid ja kingitused. Iga kool ja klass saab planeerida pudrupäeva ja pudrukuu tähistamist oma äranägemise järgi. Klassides jagatavatele retseptiraamatutele on oma toetuse andnud Grete Paia, Gerli Padar, Getter Jaani, Anna Maria Orel, Mart Seim, Kristel Aaslaid  ja Parim Pudrumeister 2016 Kristiina Štõkova.

Registreerimine algab 20. septembril. Õpetajad saavad oma klassi registreerida veebilehel www.pudruprogramm.ee. Programm kestab kuni oktoobri lõpuni, finaalüritus toimub 31.oktoobril restoranis Solarise Vapiano, kus lapsed koos profikokkade- ning kuulsate staaridega valmistavad ja serveerivad putru.

Pudrusööjaid toetavad Eesti Terviseamet, Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Jalgpalli Liit, Eesti Toitumisnõustajate Ühendus ja restoran Vapiano. 2016.a. Pudruprogrammis osales üle 300 klassi ligi 6000 õpilasega.

Lisainfo projekti kohta: irina@magnalabor.ee

www.facebook.com/Pudruprogramm

www.pudruprogramm.ee

Tagasi