Neljale

Hea võimalus kasutada ära veidi tahkeks muutunud põrandaleib on valmistada sellest soe ja maitsev pirukas. Soolapeki asemel võid lisada räime või muud soolakala, sest leib on küllaltki tugeva maitsega.

  • 1 suurem põrandaleib
  • 5 keskmise suurusega kartulit
  • 250 g sibulat
  • 150 g soolapekki
  • 1 dl kohvikoort
  • soola
  • pipart
  • mitmesuguseid ürte (estragon, tüümian, salvei)

Keeda kartul soolaga maitsestatud vees pehmeksning haki kuubikuteks. Prae hakitud soolapekk japruunista koos sibulaga. Lisa hulka kartul ja koor ning lase segu kuumaks. Lõika leivalt pealmine kiht, sellest saad hiljem pirukale kaane. Uurista leib lusikaga seest tühjaks. Lisa 1–2 dl leivasisust täidisele, ülejäänust võid teha riivleiba. Tõsta täidis leiva sisse ja kata kaanega. Niisuta leib pealt kergelt veega ja paki tihkelt fooliumisse, nii et fooliumi läikiv pool jääks sissepoole. Küpseta 200 kraadises ahjus 20–25 minutit. Lõika leib viiludeks või sektoriteks ja serveeri soojalt. Lisandina võid pakkuda hapukurki.

Tagasi