Neljale

Kuulsa tagurpidikoogi lihtne versioon musta leivaga. Küpsetis valmib ruttu ning sobib seetõttu sügisesel õunaajal ootamatutele külalistele pakkumiseks. Proovi kooki valmistada ka küpsete ploomidega – saad uue ja huvitava maitseelamuse osaliseks.

  • 3 suurt õuna
  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 dl riivleiba
  • 1 must vormileib
  • 1 dl piima
  • 2 sl suhkrut

Koori ja tükelda õunad. Sulata pannil või ja suhkur, lisa õunatükid. Küpseta õunu tasasel tulel segades, kuni need on peaaegu pehmed. Lisa kaneel ja riivleib ning sega läbi. Vala õunad madalasse eelsoojendatud koogivormi. Eemalda leivaviiludelt koorik ja niisuta leiba piimas. Lao leivaviilud õuntele ja puista peale suhkur. Küpseta 200 kraadises ahjus 25–30 minutit. Serveeri soojalt jäätisega.

Tagasi