Kuuele

Mesine leivasuflee mandlitega on õhuline magustoit, mida sobib pakkuda nii kodusel kui ka pidulikul õhtusöögil. Mandlite asemel võid kasutada kuivatatud rosinaid või kuivatatud aprikoose.

  • 400 g tahket leiba
  • 4 muna
  • 1,75 dl suhkrut
  • 4,5 dl piima
  • 2 sl toasooja võid
  • 1 dl mandlilaaste
  • 1 dl vedelat mett

Eemalda leivalt koorik ning murenda leib peeneks. Hõõru munakollased suhkruga vahule ning lisa või. Jätka segamist, kuni saad läikiva massi. Lisa peenestatud leib, piim ja mandlilaastud. Viimasena lisa tugevaks vahuks klopitud munavalged ja sega kõik õrnalt läbi. Tõsta segu võiga määritud ja riivleivaga ülepuistatud suurde vormi või mitmesse väikesesse vormi. Soovi korral riputa peale veidi mandlilaaste. Küpseta 220 kraadise ahju keskosas 30 minutit, kuni suflee on kuldpruun. Lase veidi jahtuda. Serveerimisel nirista peale vedelat mett. Roog maitseb hästi külma piimaga.

Tagasi