Neljale

Leivapitsa valmib kiiresti, sest ei ole vaja vaeva näha taina tegemisega. Mozzarella’ga küpsetis on mõnusalt mahlane, kuid võid kõiki pitsakattekomponente oma maitse järgi valida. Head katsetamist!

  • 1 suur viilutamata vormileib
  • 1 dl tomatikastet
  • 150 g riivjuustu
  • 100 g sinki
  • 2 suurt tomatit
  • 1 pall mozzarella’t
  • soola
  • pipart
  • 1 sl pitsamaitseainet või pune-, salvei- ja
  • basiilikusegu

Lõika leib pikuti viiludeks ja aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata tomatikastme, riivjuustu ning õhukesteks ribadeks lõigatud singiga. Viiluta tomatid ja mozzarella. Lao tomati- ja juustuviilud vaheldumisi leivale ning jahvata peale veidi soola ja pipart. Puista üle meelepäraste maitseainete ja ürtidega ning küpseta 220 kraadises ahjus 8–10 minutit, kuni juust omandab ilusa kuldpruuni värvuse.

Tagasi