Neljale

Tõeliselt toitev roog, mis sobib hästi sügis- ja talveõhtuteks. Selles toidus saavad kokku kõik kodused lemmikmaitsed.

  • 600 g kooritud kartuleid
  • 100 g sibulaid
  • 120 g soolapekki
  • 250 g kamaraga sealiha
  • 2 dl piima
  • 4 viilu kuubikuteks lõigatud rukkileiba
  • (Rae leib)
  • 100 g riivjuustu
  • värskelt jahvatatud pipart
  • soola

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Lisa piim ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Haki soolapekk ja kamaraga sealiha kuubikuteks ning prae pannil küpseks. Praadimise ajal lisa peeneks hakitud sibul. Määri ahjuvorm võiga. Tõsta kolm neljandikku kartulipudrust vormi põhja, laota peale leivakuubikud, liha- ja sibulasegu, kata ülejäänud kartulipudruga ning riputa peale riivjuust. Küpseta 200 kraadise ahju alaosas 25–30 minutit, kuni juust on kuldpruun. Serveeri kohe koos värske salatiga.

Tagasi