Neljale

Tume rukkileib maitseb hästi koos hapuka moosiga. Ahjuvorm leiva ja kirsimoosiga on meeldiv magustoit, mida on hea süüa nii jäätise, vahukoore kui ka külma piimaga. Soovi korral võid kirsimoosi asemel lisada hapukat õunamoosi ja rosinaid.

  • 1 purk kirsimoosi (~400 g)
  • 500 g rukkileiba (Saare põrandaleib)
  • 3 muna
  • 1 dl piima
  • 3–4 sl võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl jämedalt riivitud leiba

Prae jämedalt riivitud rukkileib võis krõbedaks. Klopi munad moosi hulka. Laota võiga määritud ahjuvormi põhja kiht leiba ja niisuta piimaga. Määri leibadele moosisegu, tõsta peale järgmine kiht leiba ning kata see moosiseguga. Puista üle suhkru ja praetud riivleiva seguga. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 20–25 minutit. Serveeri kuumalt jäätisega või jahtunult vahukoore või piimaga.

Tagasi