Neljale

See toit oli populaarne taluperedes, kus küpsetati terve nädalajagu leiba korraga. Enne uut leivategu kasutati kõva leib ära supi valmistamiseks. Käesoleva raamatu jaoks on vana retsept muudetud veidi tänapäevasemaks.

  • 200 g rukkileiba (Hiiumaa leib)
  • 3 sl võid
  • 1 l puljongit
  • soola
  • pipart
  • 1 keskmise suurusega sibul
  • 100 g peekonit või läbikasvanud suitsusinki

Lõika leib kuubikuteks ja prae võis krõbedaks. Vala peale keev puljong ning lase kuumal pliidil 5 minutit seista. Haki sibul ja sink või peekon peeneks, prae võis kuldpruuniks ning lisa supile. Serveeri kohe. Soovi korral võid lisada veidi hapukoort. Kuna leib muutub supi sees väga pehmeks, tasuks suppi valmistada ainult selline kogus, mis kohe ära süüakse.

Tagasi