Lõppenud leivanädala puhul tõid Eesti Leivaliidu esindajad täna president Toomas Hendrik Ilvesele ja Evelin Ilvesele Eesti koolileiva.

Leiva presidendilossi toomise traditsioon pärineb Teise maailmasõja eelsest ajast.

“See, et meil on säilinud rukkileiva tootmise ja söömise traditsioon ning üha populaarsemaks saab koduleiva küpsetamine, on oluline osa meie tervislikust toitumisest,“ sõnas Eesti Koolileiva projekti patroon Evelin Ilves.

“Toetan igati Leivaliidu seisukohta, et tasuta koolipiima ja -puuvilja kõrval võiks olla ka rukkileib. Seda hoolimata tõsiasjast, et Euroopa Liit seda ei finantseeri. Eesti võiks selles küsimuses olla teenäitaja, hoides seejuures nii traditsiooni kui ka laste tervist,” lisas Evelin Ilves.

4. – 10. oktoobrini kestnud leivanädala raames toimusid Eesti Leivaliidu eestvedamisel mitmed traditsioonilised üritused nagu rukkileiva õnnistamine, lahtiste uste päevad pagaritööstustes, temaatilised üritused koolides, lasteaedades ja muuseumides. Leivanädal lõpetatakse traditsioonilise lõikus-tänupühaga Eesti kirikutes.

Esimene leivanädal korraldati 1998. aastal.

Fotol: Eesti Leivaliidu juhatuse liige Kristjan Kongo, Eesti Leivaliidu tegevdirektor Arnold Kimber, president Toomas Hendrik Ilves, presidendi abikaasa Evelin Ilves.

Vabariigi Presidendi Kantselei
avalike suhete osakond
tel 631 6229

Foto: Toomas Volmer

Tagasi