Leivaliit andis XIII leivanädalaks välja uue leivateemalise töövihiku, mis jagab koolidele ja lasteasutustele ideid ja näpunäiteid leivanädala läbiviimiseks.

Töövihiku eesmärgiks on teha õppeasutustele leivanädala ürituste, tegevuste ja õppekäikude kavandamine ja korraldamine lihtsamaks.

Töövihikus antakse põgus ülevaade leivaviljast ja rukkileivast ning leivakultuuri ajaloost. Samuti leiate sealt vanasõnu, kõnekäände, uskumusi ja kombeid, rahvapäraseid väljendeid, rahvamänge ja -laule, mõistatusi, ristsõnu, leivatoitude retsepte jpm.

Töölehti võib soovi korral paljundada või muuta tööjuhendit. Kogu töövihiku materjal on soovituslikku laadi. Leivateemalise töövihiku autor on Meeri Talv ning toimetaja Anneli Zirkel.

Uue töövihiku saab allalaadida siit (.pdf)

Sellel aastal tähistatakse 4.-10. oktoobrini juba kolmeteistkümnendat üleriigilist Leivanädalat “Rukkileib meie laual”. Leivanädala raames toimuvad üritused üle kogu Eesti ning paljud neist on suunatud koolilastele ja noortele. Kõigil on võimalus käia tehastes rukkileiva küpsetamist vaatamas ja leivameistrid käivad ise koolides oma tööst rääkimas. Leivanädal lõpeb traditsiooniliselt lõikuspüha tähistamise ning tänujumalateenistusega, mis seekord toimuvad pühapäeval, 10. oktoobril Suure-Jaanis ja Olustveres.

Loe leivanädalast lähemalt ja löö kaasa!

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevjuht
leivaliit@leivaliit.ee
+3725288805

Tagasi