Neljandat aastat järjest teevad leivatootjad Eesti Leivaliidu eestvedamisel lastele koolileiba. Koolileib on õpilaste valitud retsepti järgi valmistatud tervislik rukkileib, mille pakendi ja plakati on samuti kujundanud lapsed ise. Koolileiva patroon on Evelin Ilves.

Kolmel eelmisel aastal toodeti ühe õppeaasta jooksul ligi 250 tonni koolileiba. Koolileiba toodavad kuus leivatehast – AS Leibur ja AS Fazer Tallinnas, AS Pere Leib Tootmine Tartus, AS Lõuna Pagarid Põlvas, AS Euroleib Paides ning OÜ Saare Leib Kuressaares.

Leivaliidu tegevjuhi sõnul pööratakse Eestis järjest enam tähelepanu tervislikule toitumisele. „Rukkileiva tervislikkuses ei ole kahtlust ning koolileib aitab kujundada leivasöömise harjumust juba maast madalast,“ toonitas Kimber.

Koolileib on viilutatud põrandaleib, mis sisaldab 100% rukkijahu. Leiba valmistatakse ainult naturaalselt kääritatud juuretisega ning selle soolasisaldus ei tohi olla rohkem kui 1%. Koolileib on pruuni või tumepruuni värvi ning selle säilivusaeg on vähemalt kolm päeva. Koolileiva koostise on heaks kiitnud tervishoiu- ja toitumisspetsialistidest ning teadlastest koosnev komisjon. Leiva hind on endiselt 11.- kr/kg, millele lisandub käibemaks.

Kaubamärk „Koolileib” on registreeritud Eesti Leivaliidu nimele.

Lähem info:

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevdirektor

Tagasi