Eesti Leivaliit osaleb käesoleval nädalalõpul Euroopa toidu kultuuride festivalil Strasbourg’is Prantsusmaal.

Eesti Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on tegu toreda võimalusega tutvustada Eesti leiba. “Rukkileib ei kuulu Euroopas traditsiooniliste toiduainete hulka, kuid huvi on olnud väga suur,” ütles Kimber. “Ma olen meeldivalt üllatunud, et meie leib on leidnud nii sooja vastuvõtu ning selle hea maitse ning tervislikkus meeldivad ka prantslastele,” sõnas ta.

Eesti Leivaliit esitleb festivalil Hagari, Pere Leiva, Fazeri, Leiburi ja Euroleiva toodangut, kokku 24 erinevat rukkileiva sorti. Leivakõrvast pakub firma Japs M.V.M,juua Värska Vesi ja Liviko ning küpsiseid Pagaripoisid ja Reval Kondiiter. Lisaks esindavad festivalil Eestit Eesti Põllumajandus- Kaubanduskoda ning Eesti Piimaliit. Osalemist Euroopa toidu kultuuride festivalil toetavad põllumajandusministeerium ja PRIA turuarendustoetused.

Strasbourg’i kesklinnas 9. kuni 18. juulini toimuv Euroopa toidu kultuuride festival tutvustab Euroopa riikide toidutraditsioone ja toimub juba kolmandat korda.

Pildil: Üks Strasbourgi festivali jaoks tehtud rukkileiba tutvustavatest plakatitest

Lähem info:

Arnold Kimber
Eesti Leivaliidu tegevdirektor
+ 372 52 28 805

Tagasi