President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves kinkisid kahepäevast riigivisiiti lõpetanud Soome presidendile Tarja Halonenile toidukorvi, kus muude kodumaiste toodete hulgas oli ka Eesti koolileib.

Kingitust üle andes rõhutas Evelin Ilves just leiva kui meie riigi ühe visiitkaardi tähendust. “Eesti leiva suure austaja ja toetajana olen veendunud, et peaksime leiba kinkima nii meile riigivisiidile tulnud külalistele kui ise välisvisiitidel. Soome presidendile tahame tutvustada ka Eesti koolileiba, mis on kodumaiste leivatootjate poolt spetsiaalselt meie õpilastele valmistatud,” lisas Evelin Ilves, kes on Koolileiva programmi patroon.

Toidukorvis oli lisaks koolileivale presidendi abikaasa poolt Ärma talus küpsetatud leib, samuti mitmete mahetootjate ja väiketalunike toodangut – näiteks Polli õuna-astelpaju püree, õunamahl ja õunad, Nopri talu sõir, juust ja jogurtid, Eesti kama ja vürtsikilu, Mummi talu Vigala Sassi rammumesi, Muhu kadakamarja sinep, Pädaste vürtsika laimi ja ingveri salatikaste, Eesti pasta kukeseentega.

Evelin Ilves täiendab alates aprillikuust välisriikide kõrgete külaliste ametlikke kingitusi esindusliku kingikorviga, mis sisaldab Eesti toitu. Esimese toidukorvi Eesti talunike mahetoodanguga kinkis Evelin Ilves Türgi visiidil viibides Türgi presidendipaarile, samuti sai toidukorvi Konstantinoopoli oikumeeniline patriarh Bartholomeus I.

Vabariigi Presidendi Kantselei
avalike suhete osakond

Leivaliidu tegevjuht
Arnold Kimber

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Tagasi