UUS! VAATA PILDIGALERIID

Neljapäeval, 5. novembril selgitati Eesti Leivaliidu korraldatud meistrivõistlustel välja käesoleva aasta Eesti parim pagar ja kondiiter.

Aasta pagari tiitli võitis Lena Kotalainen-Sadikova aktsiaseltsist Pere Leib Tootmine ja Aasta kondiitri tiitli Heidi Saat osaühingust Pagaripoisid.

Rahvusvaheline žürii hindas võidutööde puhul eelkõige ideed, maitset ja filigraanset teostust. Tiitlivõitjaid autasustatati Eesti Leivaliidu tänuplaadi, diplomi ja rahalise kingitusega.

Eesti Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on Eesti pagarite ja kondiitrite kutsemeisterlikkus kiiduväärt. „Lõppvõistlustel osalejate tase oli väga kõrge ja võistlus tasavägine,“ ütles Kimber. „Žürii liikmed olid veendunud, et Eesti pagarid ja kondiitrid on konkurentsivõimelised ka Euroopa ja maailma meistrivõistlustel,“ lisas ta.

Tallinna toidumessi raames toimunud Aasta pagari ja kondiitri tiitlile võistlejad läbisid kaks vooru. Kodutööna valmistasid nii pagarid kui ka kondiitrid „Meistritöö“ teemalise pagari- või kondiitritoote. Pagarid valmistasid lõppvõistlustel magusa palmiksaia ning kondiitrid isadepäeva teemalise piduliku tordi.

Pagarite võistluse lõppvoorus osales seitse ja kondiitreid võistles kuus.
Mõlemat võistlust hindas viieliikmeline rahvusvaheline žürii, väliskohtunikud on Soomest ja Poolast. Meistrivõistlusi Aasta pagari ja Aasta kondiitri tiitlile viib Eesti Leivaliit läbi alates 1989. aastast.

Lähem info:
Arnold Kimber
Eesti Leivaliidu tegevdirektor
Mobiil +3725288805
Telefon/faks +3724333753

Tagasi