Neljapäeval, 5. novembril 2009 võistlevad Eesti osavaimad pagarid ja kondiitrid aasta parima tiitlile. Eesti Leivaliidu korraldatud meistrivõistlused toimuvad Tallinna toidumessi raames tähistades sel aastal ka leivaliidu 20. juubelit.

Eesti Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on pagarite ja kondiitrite meistrivõistlused hea võimalus näidata oma kutsemeisterlikkust. „Igapäevatöö rutiinile vaheldust pakkuvad meistrivõistlused annavad võimaluse näidata oma eriala peenimaid nippe,“ märkis Kimber. „Meistrivõistlused väärtustavad ka pagari ja kondiitri ametit kui sellist,“ lisas ta.

Aasta pagari ja kondiitri tiitlile võistlejad peavad läbima kaks vooru. Kodutööna tuleb kõigil valmistada „Meistritöö“ teemaline pagari- või kondiitritoode. Lõppvõistlusel Eesti näituste messikeskuses valmistavad pagarid magusa palmiksaia. Aasta kondiitri tiitli taotlejad peavad tegema isadepäeva teemalise piduliku tordi.

Pagarite võistluse lõppvooru jõudis seitse inimest ning kondiitreid võistleb homme kuus.

Mõlemat võistlust hindab viieliikmeline rahvusvaheline žürii, väliskohtunikud on Soomest ja Poolast. Soomlane Raimo Elonen on osalenud žürii liikmena kõigil võistlustel alates 1990. aastast.

Tiitlivõitjaid autasustatakse Eesti Leivaliidu tänuplaadi, diplomi ja rahalise kingitusega.

Meistrivõistlusi Aasta pagari ja Aasta kondiitri tiitlile viib Eesti Leivaliit läbi alates 1989. aastast.

Toidumess: http://www.profexpo.ee/foodfair/index.php?id=10480

Tagasi