Eesti pagarite tooted osalesid nädalavahetusel 25. ja 26. oktoobril Stockholmi ajaloomuuseumis toimunud suurel leivafestivalil Breads of the World.

Lisaks Eestile võtsid festivalist oma leiva- ja leivakõrvase kultuuri tutvustavate väljapanekutega osa veel 20 riiki nii Põhjamaadest, Kesk-Euroopast kui ka kaugemalt – Aafrikast ja Lähis-Idast. Korraldajate sõnul külastas laupäeval festivali ligikaudu 1300 huvilist ning teisel päeval oli külastajate arv veelgi suurem – ligikaudu 2000.

Eesti saatkonna hinnangul võeti Eesti leib Rootsis väga hästi vastu ning enamus leiva maitsjaid näeksid hea meelega võimalust ka igapäevaselt Eesti leiba poest osta.

Leivaliit saatis festivalile kokku 81 kilogrammi Eestis toodetud rukki-, peen-, seemne- ja koolileiba ning küpsiseid. Kohapeal sai tutvuda 26 erineva eestimaise leiva ning küpsisega ettevõtetelt Lõuna Pagarid, Fazer, Leibur, Pere Leib ning Reval Kondiiter ja Pagaripoisid.

Eesti leiba ja leivakultuuri tutvustasid  festivalil EAS ning Eesti saatkond Rootsis.

Pilt: Eesti saatkond Rootsis

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevjuht
Telefon: 50 37 477, 52 88 805
E-post: leivaliit@neti.ee

Tagasi