6. – 12. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvõttel leivanädal, mis on järjekorras juba üheteistkümnes.

Leivanädal algab uudseleiva viimisega Kadrioru lossi ning lõpeb lõikuspüha tähistamisega Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmel.

Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on üle kogu Eesti toimuvad üritused eelkõige suunatud lastele ja noortele. “Koolilastel on võimalus käia tehastes rukkileiva küpsetamist vaatamas ja leivameistrid käivad ise koolides oma tööst rääkimas,” ütles Kimber. Koostöös Haigekassaga on Leivaliit välja andnud uue töövihiku, kust leiab palju leivaga seotud ülesandeid.

Leivaliidu tegevdirektor märkis, et koostöös põllumajandusmuuseumiga korraldatakse lõikuspühal konkurss “Leib on talu peremees”. “Valime välja Eesti parim koduleiva ja selle küpsetaja,” lausus Kimber.

Samuti autasustatakse lõikuspühal kõige vaimukama ja tabavama rukkileiba iseloomustava reklaami koostajat. Konkursi eesmärk on tõsta rukkileiva populaarsust laste ja noorte seas.

Koolileival on leivanädalal oma osa. Eelmisel aastal laste poolt välja valitud tervislik ja maitsev koolileib on selleks aastaks jõudnud juba ligikaudu 100 kooli ja lasteasutuse lauale. Uueks kooliaastaks valmis sel sügisel ka uus koolileiva plakat.

Lõikuspühal toimub põllumajandusmuuseumis ka palju teisi leivakultuuriga seotud üritusi. Lapsed saavad õppida, kuidas vanasti leiba tehti ning neile korraldatakse mänge ja võistlusi.

Lähem info leivanädalal toimuva kohta on leivaliidu kodulehel: www.leivaliit.ee

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevjuht
Telefon: 50 37 477, 52 88 805
E-post: leivaliit@neti.ee

Tagasi