Kolmapäeval, 31. oktoobril valiti Tallinna Toidumessil Eesti Leivaliidu poolt korraldatud konkursil parim pagar ja kondiiter. Aasta pagari tiitli sai Leena Kotalainen ASist Pere Leib ning parimaks kondiitriks valiti tänavu Violetta Karzubova.

Tulemused – kondiitrite MV (.xls)

Tulemused – pagarite MV (.xls)

Pagarite meistrivõistlustel osalejad pidid sel aastal tegema palmiksaiad ja kodutööna „Kool ja leib“ teemalise pagaritoote. Võitja kodutöö nimi oli „Maailm püsib viljateral“, mis kujutas erinevatest viljasortidest valmistatud maakera. Leena Kotalaineni küpsetatud palmiksai koosnes kihiti kuivatatud õunatükkidest, rosinatest ja suhkrust.

Tööde hindamisel oli esmatähtis nende sisu, välimus ja maitse, aga ka küpsetaja töökultuur.

Pagarite meistrivõistluste lõppvoorus osales viis võistlejat. Teine koht läks samuti ASile Pere Leib – selle pälvis Ülle Reisalu ning kolmandaks tuli Kersti Baumann Fazer Eestist. Osalesid veel Jane Tamme ASist Pere Leib, Sven Reidla ASist Pagaripoisid ning Andrus Remmelg Fazer Eestist.

Pagarikonkursi lõppvõistluse kohtunikud olid Edgars Gravitis Läti firmast Rigas Dzirnavnieks, Anders Jonasson Rootsi ettevõttest Nordbakels, Gerd Mith Rainstuudiost ning TTÜ Toiduainete instituudi insener Riina Täht.

Aasta parima kondiitri võistluse teema oli pidulik tort teemal „Tartu Ülikool 375“. Võistlusel osalesid veel Mariina Pronina ASist Lõuna Pagarid, Piret Paulus ASist Pagaripoisid, Alla Metsmaa Strand SPA ja Konverentsi Hotellist, Häili Evert Pere Leib Tootmisest ja Eve Kalvi ASist Euroleib.

Aasta pagar ja kondiiter valiti tänavu juba 15. korda.

Eesti suurim ja pikima traditsiooniga Tallinna Toidumess kestab 31. oktoobrist 2. novembrini. Tänavuse aasta mess on suunatud toitlustuse, jaekaubanduse, tootmise ja sidusalade professionaalidele. Tegemist on toidumesside sarja 15. juubeliüritusega – Toidumess ise on järjekorras kaheteistkümnes, kuid lisaks on toimunud kolm laiemale toiduhuviliste ringile suunatud FoodFesti.

Lisainformatsioon pagari- ja kondiitrite konkursi kohta:

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevdirektor
Tel: 52 88 805
E-post: leivaliit@neti.ee

Lisainfo Tallinna Toidumessi kohta:

Eva Palu
Tallinna Toidumessi pressiesindaja
Telefon: 51 04 827
E-post: press@profexpo.ee
www.profexpo.ee

Tagasi