17.03.2022 toimus Tartu Rakenduslikus Kolledžis kondiitri kutseeksami uute toodete konkurss.
Kutsekomisjoni poolt välja kuulutatud konkursi eesmärk oli kutseeksami toodete valiku suurendamine ja kaasajastamine.
Konkursile laekus 16 kondiitritoodet, millest 14 Tartu Rakenduslikult Kolledžilt ja 2 Rakvere Ametikoolilt.
Tehnoloogilised juhendid koostasid ja tooted valmistasid hindamiseks pagar-kondiitri kutseõpetajad Anneli Ummik ja Gerda Ode Tartust ning Jaanika Liivak Rakverest.
Komisjon valis kutseeksami uuteks toodeteks:
1. Õuna-karamellitort
2. Šokolaaditort
3. Kihiline küpsis Halvaalõik
4. Kohvimakroon
5. Laimi-pulgakook
6. Keedutainarull kalatäidisega
7. Karamelli-hapukoorekook
8. Krõbekattega šokolaadi puhv
9. Beseerull pohladega
10. Keedutaina tort singitäidisega
Kutseõpetajad said kohapeal kutsekomisjoni liikmetelt kasulikku tagasisidet ja ettepanekuid tehnoloogiliste juhendite parendamiseks.
Välja valitud toodete hindamine kutsekomisjoni poolt toimub mai teises pooles Tartus.
Peale parendatud tehnoloogiliste juhendite kinnitamist kutsekomisjoni poolt avalikustatakse need hiljemalt juunis 2022 ELL kodulehel ja saadetakse kutsekoolide kontaktisikutele vastav info.
Alates 01.01.2023 on uued tehnoloogilised juhendid kasutusel kondiitri kutseeksamil koos varem kinnitatud 10 tehnoloogilise juhendiga.
Välja valitud toodete hindamine kutsekomisjoni poolt toimub mai teises pooles Tartus.
Peale parendatud tehnoloogiliste juhendite kinnitamist kutsekomisjoni poolt avalikustatakse need hiljemalt juunis 2022 ELL kodulehel ja saadetakse kutsekoolide kontaktisikutele vastav info.
Alates 01.01.2023 on uued tehnoloogilised juhendid kasutusel kondiitri kutseeksamil koos varem kinnitatud 10 tehnoloogilise juhendiga.