Kui maiusevarud on otsakorral ja magusaisu suur, on aeg valmistada leivast ja suhkrust paras ports komme – tuleb tervislikum ja odavam.

  1. 10 viilu rukkileiba
  2. 1 dl vett
  3. 0,5 dl suhkrut
  4. peale raputamiseks 2 sl suhkrut ja 1 sl
  5. tuhksuhkrut

Lõika leib 1–1,5 cm suurusteks kuubikuteks ja puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega suhkur veega ning piserda sellega leivakuubikuid, neid aeg-ajalt segades. Puista peale kaks supilusikatäit suhkrut. Küpseta 170 kraadisesse ahjus umbes pool tundi. Lase küpsetistel täielikult jahtuda ning tõsta kommikaussi. Et leivakommid omavahel kokku ei kleepuks puista peale veidi tuhksuhkrut ning maius ongi valmis. Head krõbistamist!

Tagasi