Leivapitsa valmib kiiresti, sest ei ole vaja vaeva näha taina tegemisega. Mozzarella’ga küpsetis on mõnusalt mahlane, kuid võid kõiki pitsakattekomponente oma maitse järgi valida. Head katsetamist!
- 1 suur viilutamata vormileib
- 1 dl tomatikastet
- 150 g riivjuustu
- 100 g sinki
- 2 suurt tomatit
- 1 pall mozzarella’t
- soola
- pipart
- 1 sl pitsamaitseainet või pune-, salvei- ja
- basiilikusegu
Lõika leib pikuti viiludeks ja aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata tomatikastme, riivjuustu ning õhukesteks ribadeks lõigatud singiga. Viiluta tomatid ja mozzarella. Lao tomati- ja juustuviilud vaheldumisi leivale ning jahvata peale veidi soola ja pipart. Puista üle meelepäraste maitseainete ja ürtidega ning küpseta 220 kraadises ahjus 8–10 minutit, kuni juust omandab ilusa kuldpruuni värvuse.